Informatie voor gasten voor kerkdiensten

Regelmatig zijn er veel gasten in onze kerkdiensten aanwezig. Wat ook de aanleiding is van uw bezoek is, wij hopen dat u zich op uw gemak voelt in onze kerkdiensten. Uw bezoek beschouwen wij als een teken van vertrouwen; daarom willen wij u voorzien van wat informatie over de manier waarop wij hier kerkdiensten houden. Deze behoefte is er vooral wanneer u voor het eerst te gast bent in de Andreaskerk.

 • Ochtenddiensten
  Als er geen bijzondere kerkdienst is (doopdienst, gezinsdienst, avondmaal, e.a.), zijn beide ochtenddiensten (9:00 & 10:30 uur) ‘identieke’ kerkdiensten. In beide diensten wordt er kinderoppas (0- 4 jaar) en kinderkerk (groep 1 t/m 8) aangeboden.
  De toegang tot de dienst van 10:30 uur is uiteraard pas mogelijk nadat de kerkdienst van 9:00 uur is afgelopen. Uit ervaring blijkt dat rond 10:10 uur de meeste bezoekers van de vroege ochtenddienst de kerkzaal hebben verlaten. Ondanks een grote belangstelling voor de late ochtenddienst (ca. 550 bezoekers) is er gelukkig voldoende ruimte voor gasten. Mocht u als (grotere) groep komen, kan het verstandig zijn als u het bezoek van tevoren bij de koster/beheerder kenbaar maakt (Arjan van den Bor, 06 – 5350 1208 | e-mail).
 • Avonddiensten
  Deze kerkdiensten hebben iedere maand de volgorde: 1) Jongerendienst,  2) Themadienst, 3) Gospeldienst, 4) Themadienst. De Jongeren- en Gospeldiensten hebben een uitgesproken ‘eigentijds karakter’ en zijn laagdrempelig; de themadiensten hebben een geloofsverdiepend  karakter.
 • Avondmaal
  Wij vieren vijf keer per jaar Avondmaal. Op een avondmaalszondag is er maar één ochtenddienst; wel is er ’s avonds ook een avondmaalsviering. Deze kan in allerlei soorten van avonddiensten plaats vinden, dus ook in een Gospel- of Jeugddienst. In de week voor Pasen is er op Witte Donderdag in de vesperdienst een avondmaal.
  Als gast bent van harte welkom brood en wijn te ontvangen. Meer over onze manier van avondmaalviering treft u HIER aan.
 • Muziek in de Andreaskerk
  Wij maken gebruik van verschillende liedbundels (Liedboek voor de kerken, NLB, Opwekking, Op Toonhoogte, etc.). Alle liederen worden op de beamer gezet. In veel gevallen kunt u de liturgie ook van tevoren HIER downloaden.
 • Video
  Alle kerkdiensten worden live per Kerk-TV uitgezonden en zijn één dag lang te downloaden (alleen de audiobestanden blijven via het archief langer toegankelijk). Normaliter komen alleen de eerste zes bankrijen in beeld.
 • Ringleiding
  In de kerkzaal is een ringleiding aanwezig.
 • Informatie & vragen
  In de hal van de Andreaskerk staan gastvrouwen en -heren klaar om u welkom te heten en uw vragen te beantwoorden (ze zijn herkenbaar aan een batch). Bovendien hangt in de hal een informatiescherm met belangrijke mededelingen (wegwijzer).

.