, ,

Sedermaaltijd vieren

Samen de Seder vieren

Het is de afgelopen jaren een traditie geworden om in de Stille Week op woensdagavond een sedermaaltijd te houden in ’t Voorhuys. Dit jaar doen we dat op 17 april, de Seder wordt in de Joodse traditie gevierd op de avond voorafgaand aan het Pascha, het feest waarop de uittocht uit Egypte wordt herdacht.

Jezus heeft de seder als Jood zeker ook gevierd. De laatste keer dat Hij dit deed stelde hij het Avondmaal in. Wij vieren een seder aan de hand van een eigen sederliturgie. We volgen de oude Joodse orde maar voegen er een eigen christelijke dimensie aan toe.

We beginnen om 18:30 uur. De maaltijd is rond 20:15 uur.

Iedereen kan meedoen. Ook gezinnen zijn hartelijk welkom.
Je kunt je opgeven – graag voor 14 april – via de mail broekjes1@solcon.nl of bel mij even (0341-351939).

De deelnemers verzorgen samen de maaltijd. Dit zijn meestal een aantal ovengerechten en salades die thuis al worden bereid. De kosten delen we. De kokers willen we dit jaar vragen om als het kan vooral ‘bijbelse recepten’ klaar te maken. Dat geeft de maaltijd een extra feestelijk karakter. Op het internet kun je er veel vinden. (zoek bijvoorbeeld op ‘bijbelse recepten smulweb’ en je vindt al een hele lijst aan ideeën.)

Op deze webpagina op de site van de EO vind je ook een heleboel informatie over de sedermaaltijd en te gebruiken bijbelse recepten.

ds. Reinoud Koning

(foto’s van de Seder zoals we die vorig jaar vierden)