,

Retraite weekend Helvoirt

‘God dank U dat ik hier mocht zijn. U zei in de kapel tegen mij ‘Welkom thuis!’ Dank U daarvoor. Ik wens iedereen een thuis. God van vertrouwen en liefde. God van vrede. Fijn dat ik erbij mocht zijn.’ (deelnemer)

Over Jezus lees je in het Evangelie dat Hij zich regelmatig terugtrok op een eenzame plek om te bidden (Lukas 5:16). In een druk leven is het goed om rust in te bouwen en tijd te nemen voor de ‘binnenkant’ en om zonder druk, tijd te vinden voor God.

Retraite houden betekent je terugtrekken. In het bezinningscentrum Emmaüs in Helvoirt, hebben we een goede plek gevonden om dit te kunnen doen. Je hebt er alleen of met je partner een eigen kamer. Het gastvrije huis verzorgt het eten. Er is een kapel om te bidden en te vieren. De omgeving is prachtig om te wandelen.

We zien ernaar uit om van 8-10 november 2019, met een groep van rond de 20 gemeenteleden, weer een weekend te houden. Het thema is dit keer ‘Vriend van God’. Wat mag het voor jou betekenen om te leven in vriendschap met God? Hoe beleef en verdiep je die vriendschap? Jezus noemt ons Zijn vrienden en waarom eigenlijk? Dit zijn mooie vragen om bij stil te staan in je geestelijk leven.

Het weekend start op vrijdag om 12:30 uur met een lunch en eindigt op zondag rond 13:00 uur met een maaltijd. De kosten zijn 130 euro.Voor opgave en meer informatie kun je een berichtje sturen naar mail@koning.one

De leiding van het weekend bestaat uit Rik en Mariëtte Nijs, Anke en Reinoud Koning.

Ds. Reinoud Koning