Mijn naam is Erik Posthouwer en ben geboren in 1981. Ik ben opgegroeid in Putten en ben er (op mijn studententijd na) niet meer weggeweest. Ik ben getrouwd met Agnes en samen hebben we vier kinderen gekregen: Sarah (2007), Levi (2009), Nathan (2013) en David (2016). Oorspronkelijk was ik werkzaam in het basisonderwijs. Na tien jaar heb ik de overstap gemaakt naar het kerkelijk werk. Ik heb in deze tijd de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk in Ede gevolgd. Sinds 2012 ben ik werkzaam in de Andreaskerk. Eerst voor één dag in de week, later voor vier dagen in de week en sinds 2015 werk ik volledig in de Andreaskerk.

Mijn werk bestaat uit mijn twee grote passies. Mijn liefde en passie voor de Heer en de voor de mensen om me heen. Ik geniet er van om die met elkaar te mogen verbinden. Onderweg zijn met mensen is een groot voorrecht. Het is bijzonder om een stukje te mogen meelopen in iemands leven. Ik hoop en bid dat deze ontmoetingen mij en de ander dichter bij God brengen. In mijn werk ben ik veel met jongeren bezig. Ik ben voorzitter van de jeugdraad en samen met de jeugdouderlingen ben ik verantwoordelijk voor het jeugdwerkbeleid en de toerusting van de jeugdleiders. Ook leid ik de mannenweekenden en verzorg ik pastoraat voor jongeren en jongvolwassenen. Zo’n tien keer in het jaar leid ik kerkdiensten. Dat zijn over het algemeen gezinsdiensten of jongerendiensten.

Ik hoop dat u zich/jij je snel zult thuis voelen in onze gemeente. Aarzel niet om me eens aan te schieten als er een vraag is. Ik hoop dat we elkaar binnenkort zullen ontmoeten bij één van de gelegenheden die de Andreaskerk biedt.

Erik Posthouwer