Om diensten te kunnen aanbieden en met elkaar verbonden te blijven, is er iedere zondagmorgen om 9.00 uur een online dienst. Een van onze predikanten gaat hierin voor. Deze diensten zijn vanaf 10.30 uur integraal terug te kijken op de website en YouTube.

De dagmeditaties van de predikanten kunt u via deze link en via YouTube online volgen. De meditaties worden op werkdagen om 10.00 uur uitgezonden en zijn daarna onbeperkt terug te zien. Voor de kinderen is elke schooldag een dagopening van Erik Posthouwer te vinden op Dagopening.nl

Zondag 24 mei

9.00 uur (vanaf 10.30 uur terug te kijken)

God zelf heeft in het Oude Testament herhaaldelijk beloofd dat een nieuw tijdperk en een nieuw verbond zou komen. Het Oude verbond werd ingeleid door de gave van Gods Woorden, de Wet. Het nieuwe tijdperk zou worden ingeleid door de uitstorting van Gods eigen Geest. Net als uitgestort water in de woestijn zal de Heilige Geest nieuw leven brengen in het hart van de mensen. Daar hadden we het n.a.v. Jesaja 44:3 vorige week over. Deze zondag staan we stil bij Ezechiël 36:25-27. De profeet kondigt 600 jaar voor Christus het Pinksterfeest aan. God begint aan een grondige vernieuwing van de wereld – en hij begint met het hart van de mens. Blijkbaar zit dáár het probleem. Enkele kanttekeningen zijn hier nodig. In de wereld van de Bijbel is het hart niet de plaats van gevoelens maar van het denken. Gevoelens worden trouwens verbonden aan organen rondom de buik en de ingewanden, maar het hart is de plaats waar besluiten worden genomen. Ook het besluit om God wel/niet te dienen en Hem lief te hebben. Er moet echt een nieuw hart komen want de programmering van ons natuurlijk hart is niet op God gericht. In het prachtige verhaal van ‘De kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupéry staat die bekende zin: “Alleen met het hart kun je goed zien.” Ik denk dat Ezechiël deze zin had aangevuld met: “Alleen met een nieuw hart kun je goed zien.”

Wij zingen verschillende liederen opgenomen in vroegere kerkdiensten maar ook liederen die expres voor deze dienst zijn opgenomen. Uiteraard is er weer een kinderblokje en zijn er groetwoorden uit de gemeente. Wij hopen en bidden voor een gezegende dienst met elkaar – verbonden in onze Heer.

Ds. Werner Gugler

Voor de kinderen

Wat is het verschil tussen een harde steen en een zacht hartje? (Juf) Marjolein vertelt jullie er zondag meer over in het kinderblokje. Ze legt het supermooi uit en heeft gave verwerkingen voor jullie uitgezocht:

  • Levend hart maken
  • Kleurplaat: Nieuw hart
  • God denkt aan jou-doosje maken

Hieronder staan de voorbeelden en de uitleg.

.