8 december – 2e adventszondag

9.00 & 10.30 uur

Advent betekent ‘Hij komt’. Bedoeld is de tweede komst van Jezus Christus als Koning in macht en heerlijkheid.  Maar … het duurt nu al 2000 jaar zodat Gerard Reve in een gedicht God kon vragen: “Dat koninkrijk van u, weet u nog wel, komt daar nog iets van?” Dromen wij alleen maar een mooie droom van een toekomst waar alles beter is of is de verwachting van een nieuwe hemel en nieuwe aarde een realiteit waar we ons erop kunnen (of moeten) instellen? Een uitdagende maar ook bemoedigende boodschap.

ds. Werner Gugler

19.00 uur Themadienst

‘Waarom heb ik mijn ouders zo vroeg verloren? Waarom krijgen kinderen kanker? Waarom liep mijn vriendin net op die ene avond op de plek waar ze niet moest zijn? Waarom leiden wij een luxe leven in het westen, terwijl anderen in overvolle bootjes hun leven proberen te redden?’
Eerlijke vragen over God. Vragen die veel mensen niet hardop durven te stellen, maar waar ze wel mee worstelen, en die hen soms achtervolgen. Die vragen gaan we dus niet uit de weg in deze themadienst. Maar het wonderlijke is dat die vragen er niet per se voor zorgen dat je sceptisch wordt of aan de twijfel bent overgeleverd. Je geloof kan er zomaar sterker van worden!

d.s. H. J. Maat